Dinsdag 17 november heb ik het SpeedSINCing netwerkevent gevolgd. SpeedSINCing was een event waar je als student een speeddate had met enkele experten.

SpeedSINCing werd georganiseerd door SINC Antwerpen. SINC wil studenten laten zien dat ondernemen geen ver-van-mijn-bedshow hoeft te zijn. We geven studenten de nodige dosis inspiratie, de juiste tools om van start te gaan, en het nodige netwerk om hen daarbij te helpen.

Het netwerkevent leide in met een gesprek met Jeroen Poels, ceo van Deltaworx en recent ook te zien in het tv programma ‘Jonge Wolven’ en Tessa Huybrighs die werkt bij Acerta. In het gesprek werden Jeroen en Tessa enkele vragen gesteld rond ondernemen, en gaven ze ook enkele tips zoals, Als je advies vraagt wees dan voorbereid, je moet focus hebben, niet blindstaren op plannen…

Na het gesprek waren er speeddates. Tijdens de eerste speeddate was ik de expert. Er was blijkbaar iets mis gegaan met de planning waardoor ik uit het niets van expert moest veranderen. Ik kwam hierdoor terecht bij Michaël en Jeroen V.B. twee ING experten. Maar omdat ik toen geen vragen had rond financiën hebben we gewoon een gesprek gehouden over AI, Blockchain en de toekomst.

Voor m’n tweede speeddate was er een technische fout en kond de expert niet in haar breakout room. Dit was voor mij niet zo een slecht ding want dit zorgde ervoor dat ik met twee experts kon praten. Iemand van KDG en iemand van de Antwerpse Universiteit. Tijdens het gesprek heb ik mij gerealiseerd dat er nog 11 andere mensen in de room waren.

M’n laatste speeddate was met Lien die werkt bij Accenture een bedrijf die consulting with purpose geeft. Lien heeft me heel veel informatie meegegeven die ik ga gebruiken voor Requipment. Bv. dat we zeker moeten kijken naar subsidies op nationaal en europeesvlak, dat we nooit iets gratis moeten weggeven en als we bij grote bedrijven achter computers gaan dat we zeker geld van hun mogen vragen.

Achter de speeddate was er ook gepland om te kunnen netwerken met iedereen, maar voor één of andere rede werd dit niet gefaciliteerd. Maar ik kreeg wel een lijst met daarop de namen van de experts. Deze lijst heb ik de volgende dag opgevolgd en heb ik een bericht gestuurd naar de experts om met hun te connecteren op LinkedIn.

Tijdens de speeddates heb ik goed de netwerktips opgevolgd en ging het eigenlijk heel vlot, de goede contact opvolging zorgde er ook voor dat ik nu 12 experts meer heb in m’n netwerk.

Category
Tags

Comments are closed