Odoo een open-source-ERP-softwarepakketbedrijf host weer zijn jaarlijkse conferentie waar het bedrijf de nieuwe features van de software deelt en uitlegt wat er allemaal veranderd is. De aanpassingen die zijn gemaakt worden dan ook uitgelegd in een paar talks. Naast de nieuwe versie van Odoo worden er ook talks gegeven hoe je Odoo kan gebruiken om je bedrijf en skills een niveau hoger te brengen.


Als netwerkeconoom wordt er verwacht dat ik bepaalde tools en skills kan, dus er wordt verwacht dat ik kan gebruiken maken van ERP (Enterprise resource planning) tools en andere bedrijf tools. Odoo is een aanbieder van deze tools, waar ik als netwerkeconoom gebruik van maak.
Ik werk nog niet zo lang met Odoo hierdoor ben ik nog geen expert. Maar ik denk dat er wordt verwacht dat ik in de buurt kom van Odoo expert. Om mogelijk aan deze expertise te komen moet ik de jaarlijkse conferentie volgen.
Omdat het onmogelijk is om alle verschillende talks te volgen van de twee daagse conferentie wordt er verwacht dat ik zeker één van m’n vijf favoriete talks ga. Nadat ik de conferentie heb gevolgd moet ik m’n ervaring van de gevolgde talks rapporteren via de Starr methode.


Om mee te doen aan de conferentie moet je je inschrijven via de Odoo website, dit heb ik dan ook gedaan. Na het inschrijven kan je de volledige twee daagse planning zien. Op de planning kan je verschillende talks favorieten. De vijf talks dat mij het meest interesseerde zijn:
▪ Artificial Intelligence to Scan Vendor Bills
▪ SEO Tips and Tricks to Promote Your Website
▪ Odoo and Scrum: a perfect match
▪ Lessons Learned from Opening an Office During a Pandemic
▪ Financial Plans: Budgets and Forecasts
Ik heb twee talks gezien naast de kickoff, de eerste talk was Odoo and Scrum en de andere was Lessons Learned from… Ik heb de scrum talk gekozen omdat ik een scrum-master ben voor een project genaamd Requipment. De tweede talk zag er ook aantrekkelijk uit omdat ik met datzelfde project nog live zou moeten gaan, dus wat tips om een werkruimte te starten zag er interessant uit.


Ik ben niet echt tevreden met het resultaat, beide talks hebben er niet voor gezorgd dat m’n skills op een hoger niveau zijn. De scrum talk vertelde meer hoe je scrum moet gebruiken, in mijn geval is dit niet nodig omdat ik vorig semester een vak heb gehad waar alles rond scrum ging. De tool integratie was ook niet goed, je kan een app gebruiken in Odoo waar je je stories (taken) kan op zetten, verdelen en opvolgen. Maar deze app is betalend en heel gelimiteerd tegenover andere tools die speciaal gemaakt zijn voor scrum.
De tweede talk was ook zwak in mijn opinie, zeker als je de samenvatting hoort dat Odoo zelf heeft gemaakt;
▪ Open je kantoor in Buffalo City (Verenigde Staten)
▪ Kantoren/Gebouwen zijn nu wat goedkoper doordat de vraag gedaald is (Vraag en Aanbod)
▪ Heb geduld alles kan wat langer duren omdat er weinig aanbod is.


Doordat de conferentie algemeen zwak was (de kickoff en de twee talks) heb ik het gevoel dat de essentie van de opdracht niet mogelijk was om te behalen.

Tags

Comments are closed