Vandaag heb ik de livestream gevolg van de SpaceX crew dragon module lancering. Dit is de eerste keer dat een privébedrijf astronauten naar het ISS brengt. Omdat ik gefascineerd ben met de ruimte en dat dit een speciaal moment was dacht ik waarom schrijf ik er geen blog over.

Ik wil het niet hebben over hoe de lancering was. Want het was niet zo speciaal in mijn ogen. Wat er wel speciaal was dat het 60 jaar duurde voordat er geïnnoveerd wordt in ruimte technologie. Ik overdrijf een beetje met de uitspraak, maar het heeft wel een lange tijd geduurd voordat er een grote verandering kwam.

Deze grote verandering en nieuw leven in ruimte technologie is positieve, maar het heeft ook een duistere kant in mijn ogen.

Het was eerste moeilijk om deze duistere kant te zien. Want ik hou van technologie en ruimtevaart, en elke stap dichter bij sci-fi scenario’s is positive. Maar toch heb ik iets gevonden.

Alleen de grootste landen en de europese unie werken aan ruimtetechnologie. Omdat deze groep maar bestaat uit een kleine groep is samenwerken belangrijk. Het delen van technologie en netwerken staat bovenaan, behalve als je China of Rusland bent. Tot nu toe waren het alleen maar landen die dingen in de ruimte kon brengen.

Deze landen willen ook niet dat het belastinggeld gewoon opblaast in experimentele technologie, of onmogelijke ideeën. Dit is ook de reden waarom er zoveel samengewerkt wordt om zo wat geld te kunnen uitsparen.

Tot nu toe klinkt het nog niet slecht, landen spelen het gewoon veilig met belastinggeld. Maar ik denk dat het incompetentie is.

Want iemand met twee miljard, een droom en tien jaar zorgde innovatie in een technologie dat al 60 jaar hetzelfde is gebleven. Dit in mijn ogen vertelt hoe slecht de huidige politiek is, en dat er te weinig gekwalificeerde mensen aan het stuur zitten. Als dit zo was kond de 2001: A Space Odyssey echt in 2001 gebeurd zijn.

De datum is alleen wat uitgesteld maar ik denk wel dat 2001: A Space Odyssey een realiteit is, en hopelijk kan ik dit meemaken.

Bronnen:

Note, de bronnen kloppen niet echt wat ik geschreven heb. Dit komt omdat ik een totaal andere blog wou schrijven. Maar ik kon het niet laten om de interessante bronnen te delen.

Crew Demo 2 (Coast). (n.d.). Retrieved June 1, 2020, from https://www.youtube.com/watch?v=z9uAN6YNkP0

SpaceX. (n.d.). SpaceX. Retrieved June 1, 2020, from http://www.spacex.com

What The Next Decade In Space Exploration Will Look Like. (n.d.). Retrieved June 1, 2020, from https://www.youtube.com/watch?v=vN_JDIxRL7U

A Timeline of Future Space Exploration. (n.d.). https://www.pinterest.com/pin/248472104421406034/

11182.jpg (960×9427). (n.d.). Retrieved June 1, 2020, from https://www.jpl.nasa.gov/infographics/uploads/infographics/full/11182.jpg

A Brief History of Space Exploration | Visual.ly. (n.d.). Retrieved June 1, 2020, from /community/Infographics/history/brief-history-space-exploration

Tags

Comments are closed